De Nationale Tangodagen 2018
23-24 juni staat Nederland in het teken van de Argentijnse Tango.

Geniet en beleef de Argentijnse Tango!

Tango Event

Kom de Argentijnse sfeer proeven en laat je verrassen door de passie van de tango!

Programma

11.00 – 14.00 uur | Tango Workshop
De Argentijnse tango is een passievolle dans, een improvisatiedans die je samen creëert en waarin je je laat leiden door de muziek en je danspartner. In de Argentijnse Tango leer je geen pasjes, maar je leert elkaar te inspireren en samen dansen door te leiden en te volgen.
Tijdens de workshop leer je de basis van de tango, je gaat samen met een danspartner op ontdekkingsreis waarbij je volledig opgaat in de warme klanken van de Argentijnse muziek. Je hoeft geen danservaring te hebben.

14.00 – 15.30 uur | Filmvoorstelling ‘Ultimo Tango’
María Nieves Rego (80) en Juan Carlos Copes (83) ontmoetten elkaar toen zij 14 en 17 waren en dansten bijna vijftig jaar samen. In al die jaren hadden zij een haat-liefdeverhouding. Uiteindelijk verliet hij haar voor een 20-jaar jongere vrouw. Nu, op het einde van hun levens, vertellen Juan en María openhartig over hun liefde, hun haat en hun passie. In Ultimo Tango delen zij hun verhaal met een groep jonge tangodansers en choreografen in Buenos Aires. Zij vertalen de mooiste, ontroerendste en dramatische momenten uit het leven van Juan en María in prachtige choreografieën. De interviews en documentaire elementen zorgen voor een onvergetelijke reis naar het hart van de tango.

15.30 – 18.00 uur | Salon
Salon of Milonga is een dansgelegenheid. Kom dansen en/of kijken hoe het eraan toe gaat. Na de film is er een korte presentatie over de gewoonten op de dansvloer. Want hoe vraag je elkaar nou eigenlijk ten dans?

Kaartverkoop Link naar ticketverkoop
Workshop: € 39,00
Film: € 8,50
Combinatieticket*: € 45,00
* Combiticket geeft toegang tot het hele programma.